Nieuws

Gala Spectrum of Beauty

Op 8 november 2014 vindt het Gala Spectrum of Beauty plaats te Amsterdam. Dit is een benefietavond ten behoeve van Het Robertshuis en Stichting Autisme Research met o.a.een zeer exclusief diner met een unieke benefietveiling, vele artiesten en een swingende afterparty. U kunt tafelen tussen gasten waarvan wij zeker weten dat ze interessante gesprekspartners voor u kunnen zijn. Kortom: in een ongedwongen sfeer kennismaken met anderen en bijdragen aan het goede doel.

U heeft een groot hart? Laat het op deze avond spreken! Kijk voor meer informatie op spectrumofbeauty.nl

 

Lees verder...Het Robertshuis heeft ook een pagina op Facebook. Hier kunt u ons 'liken'. Reacties zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Vind ons leuk op Facebook

Lees verder...DTT helpt kinderen met autisme en verstandelijke beperking

Op 12 juni promoveerde Nienke Peters-Scheffer aan de Radboud Universiteit met haar onderzoek over de effectiviteit van de gedragstherapie Discrete Trial Teaching (DTT) bij kinderen met autisme spectrum stoornis (ASS) en een verstandelijke beperking. Peters, werkzaam bij Driestroom, laat in haar proefschrift zien dat deze kinderen een versnelling van hun ontwikkeling kunnen doormaken door deze methode. Ze gaan vooruit op het gebied van IQ, ontwikkelingsleeftijd, zelfredzaamheid, relaties, spel en taalbegrip. DTT heeft ook een positief effect op de sociale vaardigheden. Daarnaast nemen symptomen van autisme én gedragsproblemen af.

Klik op onderstaande persberichten voor meer informatie. Het Robertshuis werkt ook met DTT, kijk hiervoor bij de behandelmethoden.

Een stap vooruit met DTT
DTT helpt kinderen met autisme en verstandelijke beperking
Beloningen helpen autistische kinderen vooruit

Lees verder...Poster Client Volg Systeem

Er is een nieuwe informatieposter gemaakt over het KVS (Kind/Client Volg Systeem). Deze is gebruikt om het concept uit te leggen aan organisaties in de zorg. Klik op de afbeelding voor een volledige weergave in PDF.

Poster Client Volg Systeem

Lees verder... SKJ   Calibris   ANBI   HKZ TEL