043-4583110 (Limburg) | 035-5312163 ('t Gooi en Vechtstreek) info@hetrobertshuis.nl
Werken bij Het Robertshuis? Solliciteer hier

Fiscaal

Voordeel bij sponsoring

Fiscaal voordeel bij sponsoring

De belastingdienst heeft Het Robertshuis erkend als een algemeen nut beogende instelling (een zogenoemde ANBI). Dit betekent dat donaties aan het Robertshuis worden erkend als een fiscale gift welke in principe aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen.

Op deze wijze betaalt de belastingdienst mee aan de ondersteuning.

Hoe verkrijg ik dit belastingvoordeel?

Giften zijn aftrekbaar van uw inkomen. Helaas werkt de belastingdienst met een drempelsysteem. Dat betekent dat niet alle giften aftrekbaar zijn maar alleen de giften die boven de drempel uitkomen.

De drempel bedraagt 1% van uw verzamelinkomen. Dit verzamelinkomen wordt berekend bij uw fiscale aangifte. De aftrek bedraagt maximaal 10% van uw verzamelinkomen.

Hoe groot is mijn belastingvoordeel?

Deze drempel betekent wel een belemmering. Uitgaande van een verzamelinkomen van bijvoorbeeld € 30.000 betekent dat er een fiscaal voordeel ontstaat als u meer dan € 300 aan giften aan ANBU’s heeft gedaan.

Bij dit inkomen bedraagt de maximale giftenaftrek € 3.000. Daarnaast is de hoeveelheid belasting die u terug ontvangt uiteraard afhankelijk van uw inkomen (en belastingtarief).

Maximaal belastingvoordeel

Er bestaat nog een andere methodiek van giftenaftrek waardoor u geen last heeft van het drempelbedrag. Dit wordt een “lijfrentegift” genoemd.

Indien u met ons een “contract” aangaat dat u gedurende 5 jaar een vast bedrag per jaar schenkt aan het Robertshuis mag u het gehele bedrag (dus zonder dat u last heeft van de drempel) van uw inkomen aftrekken. Dat levert u dus een maximaal voordeel op.

Heeft u vragen?

Indien u vragen heeft over deze giftenaftrek mag u voor informatie vrijblijvend contact opnemen met Dhr B. Beckers (info@www.hetrobertshuis.nl of 043-4583110)