Nieuws

Hanny Beckers spreekt op het 12e Nationaal Autisme Congres in het WTC te Rotterdam

 

Hanny Beckers, oprichtster van Stichting Het Robertshuis, sprak vrijdag 16 maart op het Nationaal Autisme Congres. Onder veel belangstelling vertelde zij over de intensieve behandelmethoden, zoals die door Het Robertshuis worden toegepast.

Middels een powerpoint presentatie met videomateriaal van praktische toepassingen, zoals die door Het Robertshuis ingezet worden, gaf Hanny een toelichting over ABA (Applied behaviour Analysis), DTT ( Discrete Trial Training) en PRT ( Pivotal Response Treatment). Het Robertshuis is een van de weinige behandelcentra die deze technieken met succes toepassen. Er was veel belangstelling op het congres voor met name de praktische toepassingen.

'Hoe kun je deze toepassingen generaliseren in de thuissituatie en wat levert dit voor het kind op?' genoot veel belangstelling.

 
Foto: Hanny Beckers en Rob Werts op het Nationaal Autisme Congres

Door de jarenlange inzet, passie en kennis is Het Robertshuis op het gebied van autisme momenteel een belangrijk behandelcentrum binnen Nederland met locaties in Noorbeek, Reijmerstok, Mheer en Hilversum.

Lees verder... 

Drs Lynn en Robert Koegel bezoeken Het Robertshuis.

 

Donderdag 15 maart bezochten Drs Lynn en Robert Koegel Het Robertshuis in Hilversum. Drs Lynn en Robert Koegel komen uit St Barbara Californië en zijn de grote grondleggers van de PRT ( Pivotal response Treatment). In het USBC Koegel Autism Center worden er kinderen met autisme succesvol met PRT behandeld. Ook doen ze er onderzoek en research om PRT nog verder te ontwikkelen. Dr Lynn Koegel is ook te zien in een aflevering van de televisieserie SuperNanny waarin ze en echtpaar helpt met hun autistisch zoontje. Het echtpaar sprak vrijdag 16 maart ook op het Nationaal Autisme Congres in Rotterdam.


Foto: Hanny Beckers ontvangt Drs Robert en Lynn Koegel in Hilversum

Ze waren onder de indruk van de locatie en werkwijze van Het Robertshuis. De workshop richtte zich op nonverbale kinderen die op het Robertshuis behandeld worden met  PRT. Daarnaast werden de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de PRT uitgebreid toegelicht. Dr Koegel had goede tips en aanvullingen waar we verder mee kunnen daar waar we PRT toepassen bij deze kinderen.

            
Foto: Workshop op locatie

 

Aan het eind van de dag werd een samenwerkingsverband aangegaan tussen Het Robertshuis en het USBC Koegel Autism Center. In dit kader zullen in september 2012  medewerkers van Het Robertshuis een bezoek brengen aan dit centrum te St Barbara in  Californië voor verdere uitwisseling van expertise.

 

Lees verder...HET ROBERTSHUIS DOET MEE AAN NL DOET

 

Zaterdag 17 maart heeft Het Robertshuis meegedaan aan de landelijke actie NL Doet.

Vrijwilligers van de Lionsclub Eijsden-Mergelland kwamen met enkele zeer sympathieke leden ons helpen met het verven van de schutting in Noorbeek. Samen met de kinderen werden flink de handen uit de mouwen gestoken om de lange schutting mooi groen te verven. Het was prachtig om te zien dat de kinderen van Het Robertshuis samen met mensen uit de streek op een leuke manier met elkaar in contact kwamen en goed samenwerkten om de klus af te krijgen.  

  

Op deze foto's zie je hoe de kinderen samen met vrijwillergs intensief bezig zijn samen de schutting te verven. De gemeente margraten liet namens wethouder Jo Bisscheroux twee vlaaien bezorgen, die de kinderen en de vrijwilligers zich goed lieten smaken. De leden van de Lions club kregen Van Hanny Beckers nog een uitgebreide toelichting omtrent het ontstaan en de doelstelling van Het Robertshuis.

 
Foto: De leden van de Lionsclub Eijsden-Mergelland

Later op de middag hielp men mee om de tuin op de locatie in Mheer meer lenteklaar te maken en werd er flink geveegd, geschoffeld en opgeruimd door de leden van de Lions Club.

 

Het was de eerste keer dat Stichting het Robertshuis meedeed aan deze landelijke actie. Het was meteen een zeer positieve ervaring. Zo konden we enerzijds de mensen uit de omgeving kennis laten maken met ons en anderzijds zag je een mooie integratie tussen onze kinderen en de maatschappij die samen de handen uit de mouwen staken.

 

Stichting Het Robertshuis wil Nl Doet, Het Oranjefonds, Lionsclub Eijsden-Mergelland , Dhr B Duijckaerts,Gemeente Eijsden-Margraten en natuurlijk de kinderen hartelijk danken voor hun medewerking, inzet en betrokkenheid bij deze mooie actie. 

Lees verder...Stichting Het Robertshuis

PERSBERICHT

Noorbeek, 14 maart 2012

Het Robertshuis spreekt op Nationaal Autisme Congres

 

Op vrijdag 16 maart a.s. vindt het 12de Nationaal Autisme Congres plaats in de Beurs-WTC te Rotterdam. Hanny Beckers, oprichtster van de Limburgse Stichting Het Robertshuis,  is een van de sprekers op dit landelijk congres. Zij houdt een lezing over de indrukwekkende resultaten die Het Robertshuis behaalt bij de intensieve behandeling van kinderen en jong volwassenen met een autismespectrumstoornis (ASS).

 

Het congres gaat over de nieuwe ontwikkelingen binnen autisme-hulpverlening, waaronder intensieve behandelingen in de praktijk (ABA, DTT, PRT) om sociaal acceptabel gedrag aan te leren. Dit gebeurt vanuit een zeer positieve benadering en door vaardigheden aan te leren door intensieve trainingen in kleine haalbare stapjes.

 

Exclusief bezoek

Een van de nieuwe, succesvolle behandelingen die Het Robertshuis toepast, is Pivotal Response Treatment (PRT). Deze is ontwikkeld door het Amerikaanse echtpaar Robert en Lynn Koegel, dat ook op het congres spreekt. Op donderdag 15 maart brengen zij een exclusief bezoek aan Het Robertshuis, locatie Hilversum.

 

4 locaties in Nederland

Na 6 jaren van een doorlopende ontwikkeling is Stichting Het Roberthuis uitgegroeid tot een uniek behandel- en expertisecentrum voor kinderen en jong volwassenen met autisme spectrum stoornis. Momenteel wordt er zorg verleend aan 100 kinderen vanuit de Limburgse  locaties Mheer, Noorbeek, Reijmerstok en sinds kort ook in Hilversum.

 

Stichting Het Robertshuis

Stichting Het Robertshuis bestaat uit een team van deskundige hulpverleners die gespecialiseerd zijn in behandelmethoden gericht op ontwikkelingsstimulering van kinderen, jeugdigen en (jong)volwassenen met autisme en/ of aanverwante problematiek. Stichting Het Robertshuis is ontstaan vanuit twee ouders die een zoektocht zijn gestart naar effectieve zorg voor hun autistische zoon Robert. Deze zoektocht heeft geresulteerd in de ontdekking van verschillende gedragstherapeutische methodieken die door de World Health Organization zijn aangemerkt tot de meest effectieve voor deze doelgroep.  Hanny Beckers is door intensieve studie en praktische toepassing erin geslaagd om een unieke combinatie van behandelmethoden op te zetten met resultaten die voor onmogelijk werden gehouden.

 

Lees verder...

 SKJ   Calibris   ANBI   HKZ TEL