043-4583110 (Limburg) | 035-3038154 ('t Gooi en Vechtstreek) info@hetrobertshuis.nl

Nieuws

Algemeen

Het Robertshuis is sinds mei 2014 PRT Level 4 gecertificeerd op alledrie de onderdelen: zelfmanagement, socialisatie en initiaties. Het Robertshuis is voor training naar de Universiteit van Santa Barbara geweest om de opleiding tot level 4 te volgen.

Zelfmanagement

Het ultieme doel is het beste uit de persoon halen zodat hij/zij kan integreren in de maatschappij. Om dit te kunnen bereiken moet het gedrag dusdanig gepast zijn dat het voorkomt zonder nauwelijks feedback te geven.

Door middel van zelfmanagement kan een individu zelf leren zijn/haar gedrag te beoordelen en te controleren.

Een van de sterke punten bij deze manier van zelfmanagement is dat door een flexibele procedure,die makkelijk is aan te passen aan het individu met zijn/haar autisme, gedragingen en omgeving een optimaal leerklimaat vanuit het kind zelf bereikt wordt. Zelfmanagement is breed toepasbaar: van het aanleren van beurtgedrag in een spel tot het aanleren van structuur in persoonlijke hygiëne.

Socialisatie

Middels socialisatie leer je een kind met autisme omgaan met typisch ontwikkelde leeftijdsgenootjes en de daarbij behorende sociale processen. Denk hierbij aan klasgenootjes, broers/zussen, vriendjes, buren enzovoorts.

Initiaties

Door het gebruik van initiaties leert het kind deel te nemen aan wederkerige communicatie die belangrijk is voor communicatieve, sociale en academische vaardigheden. Je leert het kind initiatief te nemen tot communicatie (het omzetten van functionele taal naar sociale taal).

Voor meer informatie of vragen over PRT: d.beckers@www.hetrobertshuis.nl