043-4583110 (Limburg) | 035-5312163 ('t Gooi en Vechtstreek) info@hetrobertshuis.nl
Werken bij Het Robertshuis? Solliciteer hier

Nieuws

Algemeen

Het Kwaliteitsverslag van Het Robertsthuis

Januari 2015 stond Stichting Het Robertshuis met een artikel in pRettpraat, de nieuwsbrief van de Nederlandse RETT Syndroom vereniging. In dit artikel worden vier therapieën onder de aandacht gebracht, die in Het Robertshuis in Hilversum gegeven worden.

Lees meer

Tevredenheid medewerkers

NieuwsAlgemeenStichting Het Robertshuis heeft de tevredenheid onder de medewerkers gemeten et onderzoek heeft plaatsgevonden op anonieme basis. De deelnemers aan het onderzoek hebben een vragenlijst (31 vragen) ingevuld, waarbij per vraag een score...

Lees meer

Autistisch kind ervaart dezelfde emoties als anderen

Jonge kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) ervaren dezelfde emoties als kinderen zonder autisme, maar zij reageren op een andere manier. Dit concludeert orthopedagoog Gemma Zantinge, die op dit onderwerp in februari is gepromoveerd aan de Universiteit Leiden.

Lees meer

PRT level 5

Sinds augustus 2014 is het Robertshuis gecertificeerd tot PRT level 5: trainer to trainer. Dit houdt in dat ouders / trainers / betrokkenen / therapeuten opgeleid kunnen worden tot en met level 3. Wat is nu zo uniek aan de PRT-opleiding binnen Het Robertshuis?

Lees meer

PRT level 4

Het Robertshuis is sinds mei 2014 PRT Level 4 gecertificeerd op alledrie de onderdelen: zelfmanagement, socialisatie en initiaties. Het Robertshuis is voor training naar de Universiteit van Santa Barbara geweest om de opleiding tot level 4 te volgen.

Lees meer

Artikel Terug naar Noorbeek

Dit krantenartikel “Terug naar Noorbeek” gaat over een gezin, dat door een toevallige ontmoeting bij de bakker in Noorbeek, verhuisde van de Randstad naar Zuid-Limburg.

Lees meer