043-4583110 (Limburg) | 035-3038154 ('t Gooi en Vechtstreek) info@hetrobertshuis.nl

Nieuws

Algemeen

Op 13 en 14 september 2012 hield het Koegel Autism Center op de University of California, Santa Barbara’s Gevirtz School de vijfde Pivotal Response Treatment (PRT) Autism & Asperger’s Conference. Stichting Het Robertshuis was er naartoe gereisd om deze conferentie bij te wonen. Met sprekers als dr. Robert Koegel, Dr Lynn Koegel, en Dr Ty Vernon, zal de conferentie helpen levens te veranderen door de empowerment van individuen, ouders, leerkrachten en andere professionals.

Foto: Dr. Lynn Koegel ontvangt medewerkers van Stichting Het Robertshuis bij het Koegel Autism Center

Onderwerpen voor de conferentie zullen zijn: motiverende procedures van PRT, vroegtijdige interventie voor zuigelingen en peuters at-risk voor ASS, het aanleren van de eerste woordjes voor kinderen met ASS, het omgaan met probleem / agressief gedrag, het verhogen van sociale communicatie / gespreksvaardigheden, het verbeteren van school / academische prestaties via PRT en interventies en steun aan jonge en oudere volwassenen met ASS.

Foto’s: Gesprekken tijdens de conferentie. Links met de organisator en rechts met de voorzitters van de Autismeverenigingen in Duitsland en Griekenland.

Het Koegel Autism Research en Training Center, onder toezicht van Drs. Robert en Lynn Koegel, is gewijd aan het verbeteren van het leven en de prognoses van kinderen met autisme, maar ook het leven van hun families. Het is erkend door de National Academy of Sciences – en behoort tot de top van het land voor dergelijke faciliteiten – voor haar innovatieve onderzoek en werkvormen in een verscheidenheid van gebieden, met inbegrip van ouderonderwijs, taalontwikkeling, en de lerarenopleiding. Het beschikt over een state-of-the-art gedragsmatige aanpak van autistische kinderen. Het Koegel Autisme Center is onderdeel van de Gevirtz School aan de Universiteit van Santa Barbara.

Foto links: In gesprek met Dr Lynn Koegel. Rechts: Areva Martin